1/31/2011

Marah tau tak??

Pagi-pagi dah bikin diri ini marah..Marah tahap menyampah dah tengok ni..

Tertanya-tanya?? hahahah!! dayah tengah marah sebab cari invoice yang amount dikehendaki tak jumpa-jumpa..Hangin okay!! dahlah hari ni punyalah malas tahap tak boleh dibendung lagi bila pagi tadi nak kena bangun seawal pagi untuk pergi ke office..Kalau ikutkan hasutan syaitan yang sentiasa berlegar-legar di mata ni, sentiasa bermain-main dengan emosi ni memang taklah dayah bangun dan terpacak depan office seawal pukul 8 pagi..

Dahlah esok cutikan, hari ni tak ramai yang berada sama dalam office ni, terasa kesunyiannya bila ramai kawan-kawan cina ku dah start cuti, ada tu dah sampai kampung pun..Jealous-jelaous, diorang dapat bangun lambat..

Semalam punya hujan, kira saki-baki tu masih ada lagi pagi ni..Since buat masa sekarang ni dayah masih lagi 'menumpang' dengan baba selagi satu lagi kereta tu tak siap makanya sorry pagi-pagi hujan macam ni I nak basah u olls sebabnya baba siap hantar depan pintu masuk office lagi, kalau boleh sampai masuk office dia nak hantar *ehh!! itu kalau mama, mak sayang anak terlebih katakan* hehehe!! :p..Untuk yang tak mengetahui, semalam KL atau macam kawan dayah cakap 1 Malaysia hujan daripada pagi sampailah malam, pagi ni pun still drizzling lagi..Memang semalam rakyat Malaysia banyak menghabiskan cuti hujung minggu mereka dengan melepak di dalam rumah je lah, termasuklah kami sekeluarga, nasib baik semalam tak ada apa-apa planning nak keluar..Hujan ni kan rahmat so jangan merungut ehh!! bila hujan, bersyukur je dengan rahmat Allah swt ni..:) *tiba-tiba kan*

Jadi bila semalam tak keluar rumah makanya dayah telah menghabiskan masa-masa berfaedah tu dengan blogwalking dan ber FB ian..Habis semua status dayah comment, chatting, comment gambar..Tengah dok sibuk membalas comment-comment rakan-rakan itu *banyak ke yang balas balik dayah oii!!??* salah seorang kawan yang dikenali zaman sekolah dulu telah offer untuk keluar bersama dan telah berniat ingin belanja dayah..hehehe!! suka, ada orang nak belanja..Tapi mula-mula dia nak belanja shushi memang haramlah I nak ikut serta okay!! so dia tukar planning ke Teppanyaki..Okay!! gaklah sebab dayah pun memang tak pernah try lagi.. :)

Ni nak cerita sikit, dulukan masa sekolah budak ni bukan kata nak cakap, pandang pun tak nak okay!! kat diri ini, almaklum dulu masa zaman sekolah agak comot sikit diri ini *sekarang ni nak cakap yang tak lah tu, ohh!! sungguh perasan* so bila masing-masing dah besar dah ada FB mulalah nak berkawan balik siap ajak keluar lagi..:) tapi ni bukan orang yang pertama ada lagi sebenarnya sebelum ohh!! terasa diri ini sungguh berharga..hahahaha!! okay!! tolonglah u olls jangan muntah, malu I..:)

p/s : hahahaha!! *gelak jahat* boss ku tak masuk-masuk lagi..so tak payah je terus masuk..lagi pun hujan ni, stay at home lagi best.. :D

p/s: terdengar perbualan seorang rakan dayah dan boss, ohh!! rupanya dia lambat sebab she met an accident..Laa!! kesian pulak, masuk ni dah 2 kali dia ditimpa malang tau..Bad luck bad luck, dulu kena rompak..ishh!! and one more kawan dayah baru je bercerita semalam di tahan oleh seorang yang psycho masa tengah drive dengan husband dia, siap nak bertumbuk ni tapi mujur dia kunci pintu so si psycho tu tak dapatlah nak menumbuk husband kawan dayah ni..Kesimpulan yang ingin disampaikan disini ialah, kalau bawa kereta malam or siang silalah kunci pintu kereta tu ok!! sekarang ni macam-macam boleh berlaku.. :)

2 comments:

Nem0 o0h Nem0 said...

blog aku xde pun ko jengah.apatah lg nak komen.blah laaaa!hahaha

Idy said...

mana kau tau aku tak jengah??
last week berentri2 kau aku baca *melepaskan keboringan* cuma mls nak bg comment je..xpe lps ni kau tunggu eh!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...