12/29/2010

I'm back to school

Adik-adik sekalian tinggal kurang lagi seminggu je nak buka sekolah, nak bangun lambat, nak keluar jalan-jalan dengan kawan-kawan sekelas nak buat bising sampai mak suruh korang pergi sekolah lagi baik lah dari duduk rumah..Dah tiba masanya rambut yang blonde tu dihitamkan ye..

Ibu & bapa *ayat macam skema semacam je* pula sibuk menyediakan kelengkapan sekolah untuk anak-anak mereka..Banyaklah shopping mall buat year end sale untuk budak-budak sekolah ni, ingat orang tak sekolah je boleh shopping year end sale..Mak dengan ayah dah dok pening ni sebab baju takda size sebab anak semakin membesar angkara ibu mereka masak sedap sangat cuti sekolah ni..Diet dulu sebelum beli baji sekolah eh!! nanti malu fitting tak muat, nak mintak size XXL tak ada tau *provoke*..Itu belum masuk lagi nak beli kasut, beg sekolah, kalau budak-budak tadika atau sekolah rendah mesti pilih nak beli beg upin & ipin kan siap boleh tarik-tarik lagi, cuti sekolah boleh guna untuk balik kampung..Kalau yang menengah nak yang sestylo boleh, kalau time dayah sebanyak pocket nak dekat beg tu, tak termasuk yang dalam lagi, nak yang ada extra compartment nanti kalau dah habis exam boleh bawak walkman letak dalam tu keluarkan earphone je, kan stylo tu kalau budak-budak lelaki tengok..hehe!!

Nak dijadikan cerita dengan panjang lebar intro itu ialah last week kitaorang jalan-jalan ke Tesco Ampang untuk beli belah barang harian..Tesco adalah sebahagian daripada hidup kami sekarang ni..Biarlah sepuluh kali kutuk, nanti balik-balik situ jugak kami datang..:)


tesco yang kurang orang..

beli sikit ni je pun pergi tesco..*angkat2 kening*

Tujuan sebenar entri ni ditulis adalah kerana ini :


im back to school babeh!! haha!! sekali jejak je dalam tesco terus mata terpandang dekat area stationary, pilih-pilih akhirnya ini menjadi pilihan..Budget isnin nanti boleh pakai di office..ngeee!! muka pun budget nak cute ketika gunakannya..:)

harap maklum yang putih ini kepunyaan saya..budak-budak sekolah tak pulak rebut-rebut nak beli set pencil yang ni, habis-habis kami berdua je sepah-sepahkan..:)


seperti di beritahu tadi, hari isnin je terus gedik guna pensil, pembaris dan pemadam..muka gedik habis bila orang padang..kau tak ada *dalam hati berkata-kata*

Dah berpuas hati dengan hasil belian kami menuju ke gerai mamak untuk :


secawan milo mamak..

ohh!! bukan mamak buat tapi indon..patut rasa lain :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...