11/07/2010

Sally's Farewell & Belated Birthday

Duduk di dalam bilik yang sejuk di suatu malam ahad, mencapai laptop lalu memulakan sesi menaip untuk mengupdate apa yang patut di dalam blog ini..

Kali ni nak cerita tentang farewell kawan dayah yang satu lagi..Sepatutnya kalau mengikut tarikh kejadian, kejadian ini berlaku dulu sebelum kejadian meera farewell tu..cop!! macam banyak tak perkataan kejadian korang baca?? Okay!! dah tak ada perkataan 'tu' lagi..

Tak taulah kalau bos kami dah tempah kopitiam ni untuk setiap kali kalau ada event farewell kita makan disini..Tapi dayah tak berapa nak kisah asalkan bos belanja..hehe!! sayang bos..Mungkin jugak kopitiam ni menawarkan *bestnya ayat menawar ni* makanan yang best dan variaties in menu..Lepas tu macam mana gambar lakaran dalam menu macam tulah nanti waitress atau waiter dia hidangkan pada pelanggan..*kalau fries ada 3 dalam gambar 3 jugaklah dia hidangkan*..hehe!!

Jomlah tengok gambar-gambar kami semua semasa hari tu:

pertama datang, waiter / waitress akan bagi MENU dulu..

dayah akan buka part air dulu..bab2 ni yang best macam semua nak order..paling lama belek-belek page ni..

lepas tu baru buka part ini pulak..order2!!

Dah penat mata membuat pilihan mana yang sedap dimakan, mulut pula bersuara mintak makanan ini :


taraa!! inilah air yg dayah pilih setelah beberapa minit menghabiskan masa membelek2 menu..

lepas tu order yang ini pulak..

kawan dayah yang order, sebab dia nampak lain dari yang lain..teh, susu & gula merah..sedap!!

kepunyaan orang yang order air seperti diatas..sebab lama sangat dekat part air so makanan kami agak simple je pilih, nanti lama sangat terus tak dapat makan..

Gambar orang hanya ada 2 keping je, padahal orangnya lebih dari 2..Segan nak ambik gambar yang lain-lain sebab diorg semua orang besar-besar so kami ni macam kecik je..heheh!!
The next day pulak kawan dayah punya belated birthday suprise..Minggu yang penuh dengan makan-makan dan orang belanja..heheh!!

cake ini kalau bawak balik rumah memang tak menyesal langsung..rakan-rakan pejabat dayah..:)

Cenderahati dari sally :tempat lapik cawan..

p/s: macam biasa update blog bersama kopi secewen..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...