3/02/2011

Nak main badminton pun susah

Hye!! semuaaa, salam petang..

Hari pagi-pagi ada jugak niat nak menulis dalam blog ni tapi macam entahlah mood nak menulis tu macam on and off on and off je..Haishh!! tapi since waktu untuk pulang tu ada beberapa minit je lagi MOOD tu terus datang balik..hehe!! ini sebenarnya gedik namanya..Tak pagi tadi dayah rasa mengantuk sangat padahal pagi-pagi dah pekena kopi kaw kaw punyaaaa!! mungkin sebab semalam dah EL, lepak dekat rumah best so hari ni mood agak lari sikit..hahahah!! Yeah!! semalam dayah EL sebab diarrhea, pagi-pagi dah bangun ni nak pergi kerja, semangat okay!! sekali sakit perut berlanjutanlah sehingga tengah hari..Bila menjengah petang tu nasib dah okay!! sikit so kesimpulannya EL lah kita semalam..Entah apa yang salah makan sebelum tu pun tak taulah, mama sekali terberjangkit dengan diarrhea ni tau..

Last week, salah seorang colleague dekat office dayah ni adalah offer ajak main badminton sama-sama..Diorang satu group and kitaorang ni satu group so dengan rasa teruja nak kurus, hehehe!! dayah pun rasalah nak join so kitaorang buatlah planning bagai nak rak ni sebab lokasinya tu haa!! dekat Subang sana siap ni hantar email bagai nak confirmkan siapa nak join..Ikut jadual diorang 2 kali seminggu so dayah pun okay!! lah apa salahnya kan lagipun lama ni tak main badminton nak-nak dengan orang yang pro pro ni *iyalah selalu main dengan fizah je, itu pun main baling bola badminton setinggi yang boleh bukan siapa smash lagi kuat* DAN dia siap cakap lagi nanti DIA BOOKING kan court so kitaorang tinggal bagi nama siapa yang nak join je so OKAY!! kitaorang dah bagi ni nama, and kitaorang ni iya-iyalah pilih antara 2 hari tu mana yang semua available either selasa or khamis so semua cakap khamis so okay bagi pihak kitaorang kira dah confirmlah, siap tadi cadang nak beli bola badmintonlah, nak pergi naik apalah, nanti nak balik nak tumpanglah, balik nanti lalu mana lah ahh!! kira semua tu kitaorang dah discuss masa lunch tadi tau..Sekali lepas lunch nak petang sikit dapat email dari dia... :

rasa macam ada tak nak hempuk dia?? kalau tak dayah terasa okay!! sarcastic betul ayat dia, tak payahlah nak ulang DOES NOT tu..

Dah hari tu dia jugak yang terhegeh-hegeh cakap nak tolong booking kan bagi je nama ni lain pulak jadinya..Dia ni kan ada masalah period agaknya kot *tapi dia ni lelaki*, dalam sebulan akan ada beberapa hari dia kan bad mood sampai tak nak tegur orang langsung tapi kalau mood tengah baik siap offer, belikan kitaorang makanan lagi *dulu pernah belanja Mc'D for breakfast*..Masalahnya, kalau sekali sekala dia bad mood tu fahamlah mungkin tensi ke kan ni tak like almost EVERY MONTH dia akan moody, macam last month 2 minggu kot moody sampai tak tegur siapa-siapa unless kalau berkaitan dengan kerja..Perempuan pun kalau period habis-habis berapa hari je sangat kita bad mood kan tak lah sampai 2 minggu macam ni..

So mood untuk kitaorang TERHEGEH-HEGEH nak main badminton pun punah, Bak kata kawan dayah TERSENTAP KEJAP..Kitaorang tengah hangin dengan dia ni so dayah cakap dengan diorang jomlah kita form group kita sendiri, pergi booking court sendiri cari yang dekat-dekat area sini sudah..Tentu arah tak sakit hati kan..

Perbualan kami melalui email :





Itulah antara apa yang kami perkatakan tentang isu ini..hahahaha!! macam isu serious je kan tapi seriouslah SAYA NAK KURUS AND GET FIT kau pergi buat macam ni, patah tau hati kami ni, langsung semua yang terlibat dalam perbualan ini balik awal kecuali dayah je yang tersadai lagi ni..Semua dah tak cerita esok nak bawa tak 2 raket, bola nak beli tak?? so kita lupakan je lah dia ni..TENGAH PERIOD KOTTTT!!

p/s : saya geram ni.......

2 comments:

auctions said...

Great blog! I truly love how it’s easy on my eyes and the details are well written. I am wondering how I could be notified whenever a new post has been made.Have a nice day!

Idy said...

ohh!! thank you so much for landing to my blog..i try to make as easy as I can..have a nice day too :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...