4/07/2011

Bangi Kopitiam

Selamat petang semuaa.....

I'm back, back from where?? back from toilet..lalala!! baiklah dayah tau agak lama jugak dayah tinggalkan blog hitam ni kan tanpa update-update, last sekali hari ahad lepas selepas excited tak ingat dunia bila dapat gambar Altimet tu..hahaha!! tak habis-habis..Maaflah yee!! dayah been busy sikit this week dengan kerja yang agak banyak jugak ni..I'm doing filling for this week, ya allah punyalah banyak invoices yang terdahulu kala punya yang kena file kan, gila nak muntah tengok meja full dengan paper merata..So today dah reduce sikit and ada sikit je lagi nak kena habiskan, by next week kalau tak settlekan dayah muntah hijau.. T_T..Itu dah satu hal, satu hal lagi lately ni dayah punya letih tu bila balik dari office macam tak terbendung rasanya..Rasa mengantuk yang amat sangatlah bila balik office, dalam kereta terhanguk-hanguk tertido, bila terjaga first kena pandang kereta sebelah dulu, kot-kot manalah tau ada mamat handsome ke kan tengah pandang-pandang, nasib selalunya TAK ADA, habis-habis uncle cina, india, pakcik melayu je yang pandang..fuhh!! *lap dahi* kalau tak jatuh sikit saham.. :D TAPI masa untuk update twitter dan facebook ada yee!! hahaha!! berat sebelah macam ni, kera dihutan disusukan anak dirumah mati kelaparan *ada kena mengena ke??* alaa!! update status je pun tak macam blog kita kena berkarya lah sangat, hehehe!! kan kan?? so malam bila time nak edit gambar dayah akan kecilkan dulu sizenya so by the time nak tunggu habis semua gambar yang banyak itu di kecilkan dayah baring-baring kejap, kejap je tau dalam beberapa minit je TAPI rupanya yang minit itu menjadi jam..Bukan beberapa minit dah, dah beberapa jam dayah tertido, kadang-kadang terjaga dah nak dekat subuh pun..Inilah yang terjadi dengan dayah minggu ni tapi malam tadi sempat edit gambar untuk entri ni sebelum tertido dan terjaga pukul 3 pagi untuk tutup laptop.. :)

Maafkanlah kalau perenggan pembukanya panjang berjela, habis tu dah kata beberapa hari lamanya tak update jadi haruslah entri ni panjang sikit, tak gitu usop wilcha..*kita bako, kita bako* hehehe!! iklan jap sebab satu office dayah dah terkena sindrom tangan usop wilcha tu, nak-nak penangan masa malam ABPBH ahad lepas..hahaha!! hari isnin greeting morning dengan semua orang semua tangan melambai-lambai..hahaha!!

Okay!! back to the story, entri kali ni tak banyak cerita yang nak diceritakan, lebih kepada entri bergambar sebenarnya..Ini last week punya cerita dimana waktu malam dihabiskan di Bangi Kopitiam area Nirwana, dayah baru tau pasal kopitiam ni sebab dulu masa dayah selalu lalu sana bangunan tu tengah under construction lagi tapi sekarang dah bukan main cantik lagi, meriah u olls..Mula-mula baba nak ajak lepak kedai  mamak sebelah kopitiam tu tapi hehehe!! anak-anaknya memprotes tak nak sebab kedai mamak tu tak best so nak tak nak kenalah ikutkan jugak cakap anak-anaknya yang degil ini..hee!!


MENUUUUUUU!!

kita pilih air dulu yee!! bahagian ni fizah yang pilih...

kami bertiga pilih bahagian ni...

ini bahagian kami bertiga jugak yang pilih...Fizah ni lain macam sikit, dia akan order yang lain daripada kitaorang punya bertiga, for examplelah, semua cadang nak makan steak ni tapi dia order spaghetti..

- Fizah pilih menu yang berat so since majoriti pilih section yang ini makanya tak adalah gambar section yang fizah pilih tu yee!! hehehe!! -


make the order please..


duduk ditepi pintu keluar yang mana kalau kita lari keluar dari kedai itu dengan niat tak nak bayar bil pun boleh sebab ini betul-betul hujung kedai baba pilih tempat..hehehe!! so gambar permandangan kedai dari tepi je lah ehh!! setting macam kedai kopi dulu kala, siap ada typewritter lama dan terbukalah cerita masa mama dan baba kerja dulu kena guna typewritter, sampai luka-luka tangan...*checked tangan baba dan mama ada tak luka lama tu, ternyata ada lagi*


tunggu makanan, cuci mata tengok mat saleh tengah makan dekat depan ni..

ehhh!! salah bukan mat saleh tapi ayah saya mohd salleh..salah orang

ceria tunggu makanan...

Minuman pun tibaaaaa.....


ayuh!! tengok apa yang kami makan dan minum...

kopi putih atau white coffee untuk mama dan baba...

kopi putih sejuk..ini saya tuan punya blog yang punya.. :)

tak ingatlah nama air ni, something to do with tiramisu..Tapi air ni agak kurang sedaplah, baik kopi biasa je, very funny bila ada jelly dalam kopi.. o.0

Makanan pulaa.....

signature menu kalau pergi mana-mana kopitiam iaitu roti with butter kaya, mama yang pilih...

apa ehh!! nama dish ni?? entahlah dan ini dayah yang pilih..Sedap okay!! nak lagi tambah kicap dan lada sulah..perghh!! I loike it very much!!

roti dan srcamble egg, menjadi pilihan baba...

di pilih oleh fizah, dry mee I think..Sedap, rasa-rasa maggi goreng.. :)

last but not least, karipap untuk semua orang, sorang satu ngam-ngam...

dah apa lagi, makanlah nanti sejuk tak sedap...no photos were taken during makan-makan time, copp!! ke ada gambar lagi tapi tak transfer dalam laptop lagi..ermm!! a'ahlah ada lagi dalam handphone fizah tapi tak payahlah..Cukup yang ni je!! dah sambung makan balik..

Sebenarnyakan sebelum ni handphone dayah agak lama jugaklah tak boleh nak surf facebook tau sejak facebook tukar surface yang baru ni so waktu tengah lepak dekat bangi tu try trylah online sekali boleh okay!! dan sampai sekarang..Miracle..hahaha!! satu lagi miracle sebelum ni dekat rumah dayah tak boleh nak connect dengan wifi, dah try macam-macam still tak boleh jugak tapi sejak yang lepak dekat Bangi Kopitiam ni, sejak boleh buka facebook ni haa!! wifi dah boleh connect dekat rumah..yepii!! Miracle lagi ni, ke handphone tu takut dayah nak tukar iPhone.. :P terus boleh buka semua application..

Sekianlah sahaja cerita untuk hari ini, malam sambung lagi edit gambar..

p/s : dayah baru dapatkan diri ini 2 set headphone yang besar tu, nanti dayah upload gambarnya, sebelum ni tengok dekat JJ Maluri harga dalam RM20 lebih tapi yang ini dayah dapat beli dengan hanya RM15 sebab foodcourt dekat tempat kerja dayah ni tengah buat PC FAIR so hari ni last day, dapat jugak beli.. :) dan dayah beli jugak satu earphone comel warna kuning dengan harga RM5 je..

karangan ni di tulis dari pagi tadi, asyik tergendala je.. :D

Terima kasih kerana menjadi pembaca :)

2 comments:

cik riffa :) said...

okay , terliur gila tengokk !!!
Btw masuk jea blog ni terus rasa lapar ouh.
hha .
;D

Idy said...

hahahahaaha!! mmg saja nak buat korang lapar bila membaca..coming soon ni makanan lagi..hahahah!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...