2/21/2011

Jangan guna perkataan sebegini

hi, sapew name??
tengah wat apew tu??
awak chat??
awak ni tomei lah
tinggal kat manew??
napew tak angkat call saya??

SILALAH AMBIL PERHATIAN JENIS BAHASA APAKAH INIEW??..EHHH!! TENGOK TERBAWA-BAWA TAU TAK..

OKAY!! SERIOUS *INI APASAL TIBA-TIBA TULIS DALAM CAPITAL FONT?? OHH!! YAA!! LUPA NAK TUKAR*

Baiklah kembali kepada asal, baiklah untuk pengetahuan semua dayah adalah amat PANTANG SEKALI bila orang chatting dengan dayah guna those ayat dekat atas tu especially yang belakangnya ada W..Kenapa harus ada huruf W belakang tu?? kenapa?? *jerit*dayah sendiri tak faham setiap kali kalau chatting dengan beberapa orang ni mesti nak letak huruf W dekat belakang, kalau nampak cool takpe jugak ni macam susah je nak menyebut satu lagi kadang-kadang sampai tak ku faham apa soalan yang cuba dia tanya ni..So tak payah huruf W tu, lagi cantik nampak ayat tu without huruf W..

One more thing dayah paling tak suka kalau orang chatting atau tak kisahlah apa-apa je yang menggunakan bahasa PELAT..For example, tomei, shayang, cedap, ucuk, *uwek!! tau tak* dayah sumpah geli nak mampos kalau ada yang hantar message macam ni dekat dayah..Rasa macam nak delete je terus apa yang di send tu..I've experienced dealing with this kind of people okay!! rasa macam nak tampar je dia bagi dia tersedar terus send sms tak ada word word pelat ni lagi..

Baiklah itu cara orang sekarang berbahasa barangkali tapi for me kalau kita dah besar cuba being like orang besar bercakap tak payah lah nak macam ala-ala adik tomei okay!! Tapi kalau nak chatting with me, send me an sms please and please do bare your mind not to used these kind of word again okay!! :D

Freedom to speak out what I'm dislike and no hesitation okay!!.. :D

3 comments:

lysasahara said...

hidy! agreed! sakit jiwe bile dpt chat orr email bebunyi begitu rase nk tampa laju2 pown ade sbb tegeliat lidah nk membace.. budak tadika pnye ayt lg proper

Nem0 o0h Nem0 said...

aku pun tk suka.eyyeek! budget cam comel la kan guna word cmtu..heee

Idy said...

nali, tau xpe bukan tergeliat lidah lagi siap kena rujuk kamus bergerak nak tau apa yg cuba kau sampaikan ini..hehehe!!

kakak, tak ada maknanya nak budget2 comel kalau comel pun ckp mcm tu hilang kecomelannya okay!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...