2/17/2011

Cerita hari ini

Selamat pagi/tengah hari semua,

Hellooo!! pagi yang masih lagi busy dengan paper bertaburan di meja ku ini..Before lunch harus di settlekan semuanya..Takpe-takpe bos tak ada, update kejap boleh eh!! So how's your day today and last day?? ada yang muram durja, happy meal, atau yang everage je dia punya feeling?? okay!! tak kisahlah apa pun feelingnya mari kita senyum *tengah dengar lagu senyum ni* :D

Hari ni dayah nak kongsi sikit, tadi, kira baru je lepas ni kawan dayah offer "do you want anything from Mc'Donalds, cause I'm going to buy Mc'd for lunch today since shahrul craving for fish fillet" U olls nak tau tak dia nak pergi Mc'D just because of one of our friend craving for it, my friend ni tengah pregnant so ngidamlah tu.. tehee!! and disebabkan itu dia sanggup nak belikan bukan sebab dia nak pergi somewhere tapi sebab kakak yang pregnant ni..Haishh!! baikkan?? 

Dalam kehidupan ni kita nak jumpa seorang yang betul-betul boleh digelarkan sahabat memang sangat sukar, sahabat bukan sahaja bila ajak keluar jom tapi sahabat karib ialah sahabat yang sanggup kongsi suka duka bersama-sama kita..Bukannya bila kita happy dia pun happy siap belikan happy meal lagi untuk kita tapi bila kita sedih, dalam kesusahan masa tu lah kita nak bantuan dia, dia melarikan diri atas alasan tak nak ikut campur dengan masalah kita, nak mintak tolong belikan happy meal pun dia tak nak padahal kita nak belanja ni..So far dayah sangat bersyukur sangat sebab dayah dikurniakan sahabat-sahabat yang baik-baik belaka, tak ada yang tikam belakang *aku bagi kau kuih lompat tikam kang baru tau*, tak ada yang bongkak, tak ada yang jahat, semua mereka ni boleh dikatakan baik-baik belaka..Rasanya sebab kawan dayah tak ramai sangat kot, berapa kerat jelah pun tapi tak kisahlah hopefully dayah tak berjumpa dengan makhluk-makhluk yang seperti ciri-ciri diatas.. :D

Wahai semua kawa-kawanku ketahuilah bahawasanya saya nak buat kerja balik..Nanti kang bos jerit siapa nak jawab??

Baiklah tatabye.. :D

p/s :

semalamkan ada actor from india datang office baba, and baba dapatlah snap one picture together but then bukan daripada hp baba tapi hp orang so bila balik baba cerita yang nama dia ada kapoor so dayah pun buatlah assumption :

dayah     : ba, ranbir kapoor ke??
baba       : manalah baba kenal, tapi orang nya tinggi, tak gemuk sangat, muka tak shave,
                  adalah jugak dalam 6 foot tingginnya..Baba manalah kenal itu pun si jessy yang
                 bagi tau dia ni actor..
dayah     : ba, kalau macam tu ranbir lah!!
baba       : haaa!! ranbir kapoorlah jessy cakap..
dayah     : *terjerit-jerit bagai orang giler* jap *meluru pergi laptop baba bukakan gambar
                   ranbir*..Ba, ini ke??
baba       : haaa!! inilah,
dayah     : ma, fizah...ranbir ada dekat Malaysia *muka penuh excited* ba, dia buat apa dekat
                  sini, ada shooting ke??
baba:      : dia cakap ada release his new film minggu ni, lepas tu dia jumpa pegawai adalah
                  hal sikit dia cakap..
dayah     : jah, weh!! aku rasa kan film rockstar ranbir tu..wehh!! SRK datang Malaysia,
                  ranbir pun, dekat je diorang dengan kita ni..haishhh!! kena ambik cuti macam ni..
                  bila selalu hindi movie release haa!! kat sini??
fizah        : jumaat, khamis selalu cite melayu, orang putih..
dayah      : esok pergi kerja nak mintak unpaid leave lah dengan cherly jumaat ni..nak tengok
                   cite tu mana tau dapat bergambar dengan ranbir..*over excited okay!!*

selang beberapa jam kemudian..

mama     : norrrrrrrrrrrr!! *jerit dari bawah tembus ke bilikku*
dayah     : yup!! kenapa ma??
mama     : marilah turun

berlari-lari anak menuruni anak tangga....

dayah     : kenapa??
mama     : bukan ranbir lahh!!
dayah     : habis tu siapa??
baba       : ni haaa!!

okay!! dayah memang tak ingat dah nama actor tu, something bunyi like shardaat..entahlah siapa entah nama dia tapi kenal jugaklah sebab ada jugak dia berlakon sebelum ni..

dayah     : laaaaa!! iya-iya ingatkan ranbir turun KL..
mama     : kena tipu daa!!

nai tangga dengan hampanya..hehe!! lepas tu tiba-tiba gerimis..

mama     : nor, kau nangis ke hujan renyai-renyai ni, air matamu berguguran..
dayah     : :D heeeeeeeeeee!!

Sekian cerita saya hari ini.. heeeeeeeee!! :D
ni betul-betul tatabye..

4 comments:

Lady of Leisure said...

hehe sabar je lah..

Idy said...

hehehe!! itulah.. :)

Melati said...

hehee ranbir tak datang pelakon lain datang pun dah kira oke =)) heheee

tapi kalau srk yang datang, wahhhaa =)))


Entry Melati today yeayy: Jarum peniti atas meja solek lek lek

Idy said...

tak nak2!! pelakon tu tak kenal sangat pun, nak ranbir jugak..hehehe!!

kalau srk datang memang on the spot terus pg office ayah tu kebetulan ada je camera dalam beg..hehehe!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...