2/05/2011

Aku lapar

Hari sabtu yang sangat memenatkan, penat apa pun tak tahulah tapi yang pasti badan kami sakit-sakit ni, nak kata semalam buat kerja keras membersihkan rumah sama sekali tak lahkan, esok baru nak berkemas, adakah in advanced sakitnya badan ni sebelum esok?? hahaha!! badan saja buat protes nak sakit-sakit pulak..


Jadi untuk memanjakan diri ini pagi tadi dayah try my very own new recipe..Malam tadi tengah-tengah syok tidur tiba-tiba termimpi jadi chef represent malaysia ke London u olls buat show masakan *adakah sepatutnya aku mengambil course menjadi chef sekarang ni??* ehh!! tak perlu tak perlu, jadi chef untuk family je sudah *kau-perasan-masakan-kau-best-sangat-ke-haa??!!* so pagi tadi bangun je terus pergi diri depan fridge tengok-tengok ada se packet cheese balance last month, susu pun ada baru beli semalam, tepung pun ada, tepung tempura pun ada so apa lagi mulalah kepala otak ni nak jadi kreatif tapi kreatif untuk tekak family I jelah tak sanggup lagi bagi orang rasa nanti takut kena kutuk pula sebab tak sedap, tak rela okay!! mau down satu jam macam tu.. :D


So ke-kreatifan ku terus dipindahkan ke tangan supaya impian untuk makan bebola cheese termakbul..Yeah!! tadi dayah sediakan bebola cheese tau tapi ni kira baru R&D so banyaklah yang tak betulnya lagi takpe next time kita try lagi, make sure next time dayah buat sampai boleh, so boleh kongsi kan bersama u olls semua, manalah tau u olls terasa nak try ke kan..hehe!!


Sekarang ni memandangkan dayah sedang tersangatlah boring tahap tak tau nak buat apa, tiba-tiba idea muncul lagi, jeng jeng!! kali ni dayah nak try buat crepes and orange sauce lah..*sebenarnya sejak beberapa hari duduk rumah ni perutku sentiasa lapar, haishh!! bagilah chance I nak diet sikit cuti-cuti ni* T_T


Baiklah nak pergi buat crepes ni, so u olls yang tak ada nak buat apa-apa malam ni apa kata jom join dayah buat crepes sekali..Lepas ni bleh kita makan sama-sama.. :p








taraa!! siap dah bebola cheese rekaan sendiri.. :D

bye~~nak pergi buat crepes.. 

2 comments:

NeenaAnuar said...

wow! deliciousssss niii.... :)

Idy said...

hehehe!! my first attempt tak jadi sangatlah, ada yang masih kurang lagi ni.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...