12/31/2012

Krismas Partaayyy!! 21 Dec 2012

Sebelum menjelangnya sambutan krismas kami yang berada di dalam corporate office yang bertempat di salah sebuah hospital private ni telah pun mengadakan in-advanced sambutan krismas..Ini hanya terhad kepada penghuni tetap corporate office sahaja, luar daripada kawasan ini tidak dijemput..huh! kejam pulak bunyinya..Sambutan krismas secara besar-besaran ada dijalankan so mereka tidaklah dipinggirkan..

Minggu sebelumnya jemputan melalui email telah dikeluarkan bersama peringatan untuk membeli hadiah bagi acara menukar-nukar hadiah nanti (cop! ada ke ayat menukar-nukar?, okay! abaikan jelah).."Huh! gaji tak masuk lagi macam mana nak beli hadiah ni" itu adalah tanggapan pertama setelah selesai membaca email yang dihantar..Dalam email tu siap dinyatakan, range harga untuk hadiah tidak boleh kurang daripada RM20 atau dalam lingkungan RM30, kalau lebih takpe..Terpaksalah dayah meminta jasa baik mama dan baba untuk tolong meminjamkan duit untuk dayah membeli hadiah (macam pantun 2 kerat sekali bunyi)..Kebetulan hari khamis sehari sebelum party krismas ni dayah cuti half day, so pagi tu dapatlah pergi meronda di AEON Maluri untuk mencari hadiah, ini adalah shopping mall kami kalau nak cari hadiah tak kiralah untuk orang kahwin mahupun acara-acara seperti ini..Dayah berjaya membeli piring yang bercorak batik, tak tau apa nak beli, mama yang cadangkan, katanya lelaki perempuan boleh guna..

pokok krismas traditional kami..

Lelaki ini.....yang bertanggungjawab mengubah suai pokok krismas itu..hadiah yang dipenggangnya tulah hadiah daripada dayah, mula-mula rupa hadiah tu keji sedikit tapi telah diubahsuai oleh Lelaki ini......jugak..

sebelum orang membanjiri boardroom ni baik kami ambil dulu gambar-gambar pokok krismas ni..

Turkey dah ready untuk dipotong, abang ni tak nak pandang tu orang nak ambil gambar dia..malulah lettew..

main dishes..

salad..

desserts..

Our chefs yang menyediakan semua diatas..

sedang bersibuk-sibuk membuat persiapan..

dan jugak sibuk bergambar..

orang-orang kuat bergambar dahulu sebelum acara bermula..

acara makan-makan sudah bermula..

sambil makan acara tukar-tukar hadiah dijalankan..

Tidak pulak dayah sempat nak snap satu-satu picture yang menerima hadiah..

nak lari daripada typical style yang mana kalau nak cabut nombor je mesti nak guna bowl besar, so kali ni mereka keluarkan konsep sebegini..

dayah dapat dua hadiah, sebelah kanan ni hadiah cabutan bertuah, hehe! tak sangka bertuah pada hari itu..lagi sikit je nak menang untuk grand prize, hadiah sumbangan big bos tu, hadia pun bigggggggg jugak!!!

makanan yang dayah makan, nak makan banyak-banyak tak lalu sebab ada manusia yang baik sangat telah sakitkan hati ni, nak pulak dia ada dalam party ni..ishhh!

chef menunjukkan skill memotong kek itu..apa nama specific kek ni jangan ditanya..


setelah selesai makan, apa lagi kita bergambarrrrr...

ramai photographer depan ni nak snap pic mereka ni, sampaikan sakit-sakit kaki nak posing macam ni, itu belum lagi yang kempiskan perut segala..

Kami diarahkan mengikut tema majlis iaitu semua digalakkan memakai baju berwarna merah atau hijau, siapa yang tak ikut tema tidak dibenarkan masuk..arahan daripada our MD..hehe!

dayah baru perasan tahun ni yang pokok ni hanya waktu krismas je ada..ketinggalan zaman sekali lagi..

Overall we had so much fun together..

Tapi dayah tak berapa nak fun pada hari kejadian gara-gara ada manusia yang busuk hati dengki memanjang..Harap dia insaflah segera..Sekian!!!!

p/s : Malam ni hujan, esok dayah tak cuti..huwaaaa!!

Terima kasih kerana menjadi pembaca :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...